نکاتی درباره نظافت آبدارخانه ها | نکات نظافتی و ایمنی در آبدارخانه ها
در این مقاله میخواهم نکاتی در رابطه با آبدارخانه به ویژه آبدارخانه های اداری نکات نظافتی بهداشتی و ایمنی را درقالب ۲۶مورد کلیدی که در آشپزخانه اداری شرکت هست را خدمتتان معرفی نمایم.
نکات مهم آبدارخانه اداری شرکت
هزینه ها وجراحاتی که ممکن است در اثر رعایت نکردن نکات ایمنی در محل کار برای افراد پیش بیاید برای همه گران تر از رعایت نکات تمام میشود پس توجه به نکات بهداشتی و ایمنی برای حفاظت از افراد به خصوص کارمندان کارهای خدماتی از بیماری ها بسیاراهمیت دارد.
این نکته برای مجموعه هایی که محیط هایی بزرگتری برای پذیرایی دارند مانند غذاخوری ویا کافه تریای مجموعه اهمیت بیشتری پیدامیکند، در محل کار استاندارد هایی برای ایمنی افراد وجود دارد که در صورت وارد شدن هر گونه جراحت به افراد هزینه درمان وغیبت آن ها و به دنبال آن پایین آمدن بهره وری کارکنان سازمان شماست.
درکارهمیشه ایمنی حرف اول را میزند و برای سریع ترو دقیق تر انجام شدن کارها باید بهترین راه ها را برای بهره وری بیشتر و سریع تر شدن راندمان در هر بخشی انتخاب کنید.
نکات مهم بهداشت، نظافت و ایمنی در آبدارخانه رعایت کنیم؟
+ خلوت بودن، جمع کردن وسایل ویا ظروفی که روی میزها هستند از اولین کارهایی است که در هنگام نظافت باید انجام دهید، وسایل اضافی شما را در نظافت حواس پرت میکنند و گاهی ممکن است روند کاری شما را کندتر کنند، نبودن وسایل غیر مربوط مثل مجلات، کتاب ها و… از دیگر نکاتی است که باید رعایت شود.
+ ازکابینت ها غافل نشوید، چک کردن هر چند وقت یک بار کابینت ها برای چک کردن موادغذایی کنسروی ویا بسته بندی شده و همچنین تمیزی ظروف و خارج کردن تمام ظروف و وسایل از آن ونظافت آن با آب داغ برای از بین بردن لکه ها و لایه ای از چربی که ممکن است نشسته باشد.
+ استفاده از محافظ های پلاستیکی به جای کاغذی برای کابینت ها، محافظ های کاغذی محل تجمع حشرات وجوندگان هستند بنابراین بایدآن ها را با محافظ های پلاستیکی قابل شستشو ومناسب جایگزین کنید. استفاده از ظروف درب دار و مخصوص پلاستیکی ویا فلزی برای نگهداری از اقلام خوراکی به جای استفاده از آن ها در بسته بندی خودشان
+ کابینت ها ویا قفسه ها باید از زمین حداقل ۲۰سانت فاصله داشته باشند و قابل دسترسی برای نظافت باشند وهمواره در هنگام نظافت از نقاطی است که باید کاملا تمیز شوند. آبدارخانه باید از نظرایمنی دیوار ها، کف و سقف ها برخوردار باشد و در صورت دیدن هرگونه مشکل و خرابی به مسئول مربوطه اطلاع دهید.
+ آبدارخانه باید شامل سیستم تهویه هوا باشد و از سالم بودن ونظافت آن مطمئن شوید.
+ استفاده از توری های کاملا سالم سیمی و ضد زنگ برای درب وپنجره ها برای جلوگیری از ورود حشرات و…
+ تمیز کردن سینک از کارهایی است که در بازه زمانی کمی انجام شود چون از مواردی است که روزانه مورد استفاده قرار میگیرد، برای تمیز کردن سینک میتوانید ابتدا آن را خیس کنید و سپس از جوش شیرین استفاده کنید و سینک را دستمال هایی آغشته به سرکه سفید بپوشانید و۲۰دقیقه فرصت دهید تا تمام جرم هارا از بین ببرد همچنین برای نقاط غیرقابل دسترس میتوانید از برس های شستشو استفاده کنید.
+ داخل یخچال، تمام قفسه ها وکشو هارا خارج کنید خرده ها و اجزای باقی مانده را کاملا تمیز کنید، داخل یخچال و قفسه ها را با محلول های ضدعفونی کننده مناسب و آب داغ بشویید و حتما توجه کنید قبل از استفاده از آب داغ، اجزای شیشه ای به دمای اتاق رسیده اند تا ترک نخورند، از بیرون یخچال غافل نشوید و همه بخش های آن را با دستمال نظافت کنید.
+ عجله نکنید، عجله در اطراف آشپزخانه تقریبا تصادفات را تضمین میکنند، یک نکته مهم ایمنی آشپزخانه به خصوص هنگام برش دادن و جا به جایی قابلمه و تابه ها مراقب باشید و وقت خود را صرف دقت در این کار کنید.
+ از سالم بودن وسایل آبدارخانه مطمئن شوید و نشتی ها ویا خرابی های دستگاه ها باید سریعا تعمیر شوند .
+ فورا در صورت مشاهده ریزش ها را تمیز کنید، برای بهبود ایمنی درآشپزخانه بسیار مهم است که آب یا روغن را فورا تمیز کنید، قبل از اینکه به کسی آسیبی برساند همچنین غذا و هرگونه پذیرایی که ممکن است روی زمین و یا گاز ریخته باشد را سریعا تمیز کنید، علاوه بر خراب شدن آن و بوی نامطبوعی که ایجاد میکند بسیار غیر بهداشتی است وباعث بیماری میشود.
+ در صورت مشاهده مواد تاریخ گذشته و فاسد شده آنان را به سرعت همراه دیگر زباله ها خارج کنید، تخلیه کردن زباله ها در بازه های زمانی بسیار کم از مهم ترین کارهایی است که باید برای آن برنامه ریزی داشته باشید هر از چند گاهی آنان را چک کنید تا محیط را آلوده نکنند.
+ استفاده از سطل زباله هایی که درپوش دارند برای کم کردن بوی نامطبوع زباله ها و استفاده از کیسه های بزرگ پلاستیکی و همچنین تفکیک آن ها از کارهایی است که میتوانید انجام دهید، میتوانید سطل زباله را زیر سینک قراردهید و در روز چند نوبت آن را تخلیه کنید.
+ مطمئن شوید تمام وسایلی که برای پذیرایی استفاده میکنید ایمن و استاندارد باشند و به کسی آسیبی نمی رسانند.
+ خاموش بودن وسایل مثل اجاق گاز و وسایل الکتریکی را در زمانی که استفاده نمیکنید چک کنید.
+ وسایل گازی مثل اجاق گاز واین چنینی نباید درجریان هوا باشند.
+ جعبه های کمک های اولیه در آشپزخانه نگه دارید، وسایل آن حتما باید شامل گاز، مرهم سوختگی، شماره تلفن پزشک و بیمارستان های اطراف باشد. داشتن کفش ها و لباس های ایمن و مناسب، استفاده از لباس هایی با آستین های بلند، موها و پارچه ها و جواهرات میتوانند درکارشما اختلال ایجاد کنند و خطرناک باشند مثل کشیده شدن ماهیتابه و افتادن آن از اجاق گاز پس سعی کنید از آن ها محافظت کنید وآن ها را دورنگه دارید.
+ مطمئن شوید اعلام حریق شما کار میکند، به گفته سازمان آتش نشانی اگر صاحب سنسور دود نباشید دوبرابربیشتر احتمال آتش سوزی برای شما بیشتر است، اکثر آتش سوزی ها در آشپزخانه ها شروع میشوند بنابراین باتری هشدار را به صورت مرتب چک کنید، داشتن کپسول اطفاء حریق در بخش های متفاوت سازمان و نحوه استفاده از آن برای کارکنان ضروری است. خودداری استفاده از وسایل تزئینی و غیر قابل استفاده مانند تابلوها ویا مجسمه ها درآبدارخانه
+ ممنوع بودن رفت وآمد کارمندان و دیگر کارکنان اداری به آبدارخانه نیروهای پذیرایی باید کارت معاینه پزشکی معتبر داشته باشند، کارت باید دارای تاریخ باشد و روی دیوارآبدارخانه نصب شود.
+ کارکنان آبدارخانه، باید لباس تمیز، مرتب و به رنگ سفید و با دستکش و سایر تجهیزات فردی استاندارد ومرغوب باشند، همچنین باید دارای کمدی مخصوص به خودشان در مجموعه باشند تا برای وسایل شخصی خود از آن استفاده کنند وحتماً برای انجام وظایف آموزش دیده باشند.
+ استعمال دخانیات در آبدارخانه و آشپزخانه اداری کاملاً ممنوع است.
ما امیدواریم نکات ایمنی و نظافتی ما به شما کمک کند تا بتوانید ایمنی محل کارتان را بهبود ببخشید.
آموزش کامل و جامع کارکنان خدمات شما (آبدارچی، نظافتچی،پیشخدمت)
نحوه نظافت آبدارخانه در کلاس حضوری یا بسته آموزش غیرحضوری به پرسنل آبدارخانه آموزش داده می شود.
میتوانید برای اطلاعات بیشتر دیگر مقالات ما را مطالعه کنید.
و برای همکاری با ما با تیم ما تماس حاصل فرمایید.
نویسنده ومنبع: میهنملل